Rólunk írták

2005.

 

A tavaly áprilistól gyártott Suzuki Ignis autókhoz újabb több, mint 70 féle préselt és hegesztett alkatrész gyártására kapott megbízást a KVJ Művek Rt. Az autóipari alkatrészek tömeggyártásának volumene már elérte az évi 3 millió darabot, árbevétele ennek köszönhetően meghaladta az egymilliárd forintot.
A magyar Suzuki Rt. „A”, „B”, „C” és „D” kategóriába sorolja évente a beszállító cégeket. A KVJ Művek Rt. 2002-ben és 2003-ban egyaránt elnyerte az „A” (legjobb) kategóriás beszállítói minősítést.
— Az említett minősítésnek köszönhetően cégünk kapacitását az autógyárral kötött megállapodásaink 2009-ig már teljesen lefedik. A magyar Suzuki Rt. tavaly Párizsban bejelentette, hogy 2 évenként új modellel fognak jelentkezni az európai piacon. A modellváltások okán nemcsak az alkatrészgyártás, hanem a már korábban említett autóipari konténerek gyártásának növekedésével is számolhatunk. Korábban mind a Wagon-R-hez, mind az Ignishez szükséges alkatrészek szállítása és tárolása már a Nagyvenyimen gyártott konténerekben történt.

Fejlesztés létszámbővítéssel

Jelenleg 110-120 ember dolgozik a nagyvenyimi gyárban, nem számítva ide a kiterjedt alvállalkozói és beszállítói kört. A magyar Suzuki Rt. fejlesztési terveivel összhangban a KJV Művek is infrastrukturális és technológiai fejlesztéseket valósít meg. Pályázati pénz, hitel és saját erő felhasználásával több, mint 250 millió forint értékű fejlesztésről döntöttek még 2002-ben. Épül új csarnok és folyamatban van az új, tömeggyártásra alkalmas géppark telepítése. A cég tavaly vásárolt egy japán hegesztő robotot. Ez már üzemel. Vásároltak 300 - 500 tonna erőkifejtésű présgépeket, üzembe helyeztek mérőlabort, hogy megfeleljenek a japán követelményeknek. A hegesztett, préselt alkatrészek készítéséhez üzembe helyeznek még további ponthegesztő gépet. A várhatóan az év végére befejeződő fejlesztések az EU környezetvédelmi politikájával összhangban állnak, mindezek eredményeként pedig mintegy 50-nel több embernek fog munkát adni a gyár, mint ma.
1995 | 1996 | 1998 | 1999 | 2004 | 2005 | 2006
vissza a cégünkről oldalra