Rólunk írták

1996. 04. 10.

Német megrendelésre készülnek a hazai piacra is jut belőlük

Konténerek Venyimről

A nagyvenyimi KVJ Művek termékskálája — amint ezt már megírtuk — német szabvány szerint gyártott konténerekkel bővült. A külföldi megrendelésre azt követően került sor, amint megszerezték az ISO 9002-es minőségtanúsítványt.
A venyimi cég tulajdonosa, Kiss V. Jenő elmondta: az ezer darabos nullszéria gyártása már folyik, a következő napokban festik narancsszínűre és a hónap végén szállítják Németországba a tárolókat. Az ezer darab, egyenként 36 kiló súlyú, 3/4 köbméter beltérfogatú konténer Dunaferr acélcsőből és drótfonatból készült, alapterületük az euro-raklappal azonos. Szállításukhoz elegendő két kamion, mert üresen 12 centi vékonyra össze lehet hajtani ezeket a helytakarékos szállítóeszközöket.
A napokban megérkezett Németországból a következő, immár négyezer konténerre szóló megrendelés. Többletmunkával és újabb felkészüléssel (felszerszámozás stb.) jár az, hogy ez az újabb tétel az előzőtől eltérő típusú konténer lesz, amit júniusban és júliusban gyártanak le és szállítanak el 500 darabonként a német partnernek.
Kiss V. Jenő azt reméli, hogy ebben az évben 10-15 ezer kis konténerre érkezik megrendelés, újabb típusokkal bővítve a választékot. Számítása szerint a jövő évtől akár 40-60 ezer konténer is elhagyhatja a nagyvenyimi üzemet, ha német partnere a kinti piaci versenyben jól helyt tud állni. Az üzem létszáma már hat hegesztővel bővült, s ha a cégvezető reményei valóra válnak, további létszámnövelésre is sor kerül.
A napokban a német partner hozzájárult ahhoz, hogy a megadott szabvány szerint Nagyvenyimen gyártott konténereket a KVJ Művek Magyarországon is értékesítheti, így a piackutatás elkezdődött . A belföldre szánt konténereket nem festve, hanem kromátozott (rozsdamente fémbevonatú) felülettel hozzák forgalomba.


1995 | 1996 | 1998 | 1999 | 2004 | 2005 | 2006
vissza a cégünkről oldalra